Croquetes de tonyina power

Temps: 2h        Dificultat: mitja      Persones: 2

Ingredients:
2 llaunes de tonyina
1 pebrot vermell petit
1 ceba gran
1 pastanaga
1 carabassó
2 cebollins gal·lès
1 bitxo
1 dent d’alli
gingebre
coriandre fresc
comí, canella, pebre vermell i negre, sal, cúrcuma
llavors de coriandre
oli per fregir
oli d’oliva
2 ous
pa ratllat
beixamel

Utensilis: paella i ratllador

Acciones:

1) Piquem la ceba i el pebrot vermell, ben petits.
2) Posem un raig d’oli d’oliva a la paella i li agreguem l’all picat i el gingebre ratllat.
3) A la mateixa paella, li agreguem la ceba i el pebrot.
4) Ratllem la pastanaga i el carabassó.
5) Quan la ceba i el pebrot estiguin tendres, li afegim la pastanaga i el carabassó ratllats.
6) Tallem els cebollins, reservant la part verda. La blanca, l’afegim a la paella.
7) Obrim les llaunes de tonyines i els escorrem l’oli. Les afegim a la paella.
8) Agreguem les espècies al gust, les llavors de coriandre i la quantitat de bitxo que vulguem. Anem remenant.
9) Quan estigui fet, ho trèiem del foc i fem la beixamel.
10) Agreguem la barreja amb la beixamel, ho posem en un bol, ho tapem amb paper film i ho deixem a la nevera una mitja hora.
11) Posem en una paella, oli per fregir les croquetes.
12) Posem en un plat els dos ous batuts amb una mica de sal i a l’altre plat el pa ratllat.
13) Agafem la massa anterior i anem fent boles amb forma de croquetes, les passarem primer per l’ou i després pel pa.
14) Fregim les croquetes, fins que tinguin el color cruixent del pa ratllat.
15) Trèiem les croquetes i les passem per un paper absorbent per treure’n l’excés d’oli.

Croquetes de tonyina power

cOcUcA eXtra: el concepte croqueta és ideal per gastar coses que tinguen per la nevera, de fet aquest va se l’origen d’aquest plat tan comú a Espanya i a Catalunya. A cOcUcA ja hem mostrat una opció de croquetes de pastanaga i una de croquetes de peix, ens queda pendent les corquetes de pollastre de la mare.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s