Carxofes farcides de carn

Temps: 1h i 30min  Dificultat: mitja     Persones: 4

Ingredients:
12 carxofes de mida semblant
carn per mandonguilles
2 gots d’aigua
2 gots tomàquet fregit
1/4 got d’oli d’oliva
3 fulles de llorer
sal i pebre

Utensilis: cassola d’alumini

Accions:

1) Tallem la trinxa de les carxofes.
2) Piquem el cap de la carxofa contra el marbre per tal que s’obrin i amb el dit gros les acabem d’obrir.
3) Preparem la carn picada com si féssim mandonguilles de la padrina.
4) Omplim les carxofes amb la  carn picada de les mandonguilles.
5) Amb la carn que sobri fem mandonguilles.
6) Posem les carxofes a la cassola, amb la carn cap a dalt. Li afegim l’aigua, l’oli, els tomàquets i les fulles de llorer, sal i pebre i ho tapem.
7) Ho deixem que vaig bullint i de tant en tant, amb una cullera sopera anem “regant” les carxofes.
8) Ho deixem a foc mitjà, sempre tapat.
9) Si veiem que la salsa s’acaba li posem una mica més d’aigua.
10) Quan estiguin fetes, apaguem el foc i les deixem reposar, tapades, mínim mitja hora.

Carxofes farcides_Olla
Carxofes farcides

cOcUcA eXtra: aquesta recepta queda més bona si les fem d’un dia per l’altre, ja que els ingredients s’integren millor.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s