Carbonada

Temps: 3h  Dificultat: mitja     Persones: 3

Ingredientes:
1 carabassa rodona
1/2 kg de carn de vedella per estofar
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 tomàqutets madurs
1 ceba
1 dent d’all
1 pastanaga
1 patata mitjana
1 panotxa de blat de moro
albaricocs deshidratats
formatge de fondre
oli
mantega
llet
1 fulla de llorer
caldo de verdures
pebre, sal

Utensilis: olla i forn

Acciones:

1) Encenem el forn i en una olla posem a escalfar el caldo de verdures.
2) Preparem la carabassa: Rentem bé la carabassa per fora, li tallem la part superior i li traiem les llavos. Fem talls a la “carn” de la carabassa i entre mig li posem làmines de mantega. Posem un raig de llet dins de la carabassa. Posem la carabassa dins del forn i ens n’oblidem fins al cap de 40 minuts.
3) Tallem la carn a trossos el més semblants entre ells millor.
4) Piquem la ceba, els pebrots, la pastanaga i l’all.
5) Posem oli a l’olla i li agreguem la ceba i l’all. Als dos minuts li agreguem la carn i la fulla de llorer. Anem remenant per sellejar bé la carn. A continuació agreguem els pebrots i la pastanaga.
6) Pelem els tomàquets, els hi treiem les llavors i els tallem a cubs. Els agreguem a l’olla.
7) Incorporem el caldo de verdures.
8) Tallem el blat de moro a rodanxes. Pelem les patates i les tallem astillant-les, és a dir, comencem el tall amb el ganivet però l’acabem amb les mans. Agreguem el blat de moro i les patates a l’olla.
9) Tallem els albaricocs deshidrats i els agreguem a l’olla.
10) Salem i empebrem al gust.
11) Tapem l’olla i la deixem coure, una hora.
12) Desprès de 40 minuts d’haver posat la carabassa, la traiem i mirem si té la “carn” tova, si li falta, la deixem més temps i si està, li traiem l’excedent de llet. No tanquem el forn, però el deixem al mínim.
13) Rasquem una mitja de la “carn” de la carabassa i l’agreguem a l’olla.
14) Quan el estofat estigui, l’afegim dins de la carabassa i li posem per sobre de tot formatge per desfer.
15) Ho posem al forn uns 15 minuts més. Ho treiem del forn i ho deixem reposar uns 15 minuts.

Carbonada

cOcUcA eXtra: la carbonada és un plat típic del nord d’Argentina, de Bolívia i de Perú. La manera més tradicional és menjar-la dins de la carabassa, que si en tenim de petites és poden fer individuals i si no, compartida. També es pot servir en cassoletes de fang i llavors agregariem la carabassa pelada al punt 16.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s