Món

Alguns dels països que hem visitat i les coses que ens han semblat més curioses:

Alemanya:

Mengen molta col, com acompanyament i inclús als entrepans. La choucroute és una de les versions més internacionalitzades.

Hi ha moltes salsitxes: Frankfurter Würstchen, salsitxa blanca, bratwurst,… s’acostumen a menjar amb entrepà o al plat amb una amanida de patates.CIMG0074

Cervesa: cada localitat té la seva cervesa. N’hi ha més de 5,000.

Selva negra: molts productes són típics d’aquesta zona, sobretot els embotits i el pastís de la selva negra.

Bèlgica:

Frites & Friterie: les patates fregides són mundialment reconegudes. A les friterie, unes camionetes que hi ha al carrer, se’n podem comprar 24h 7/7.

CIMG0057Musclos amb patates fregides son el plat més típic.

La Xocolata belga és el més bo de la gran regió (Benelux).

Gofres és el postres estrella.

Bolívia:

Comparteixen molts plats amb Perú però la gastronomia no és tan variada com la del país dels inques.

Els Anticuchos, el Pollo a la Broaster, el Chario una sopa de carn i patata o el plàtan fregit o els chicharrones són alguns dels plats que comparteixen amb Perú.

Un plat típic de la província de Cochabamba és el Pampaku un plat de carn que es cou enterrat, com vindria a ser el Curanto argentí i un altre, que es pot trobar ja a tot el país, és el Silpancho, carn de vaca fregida i acompanyada d’un ou fregit i amanida de ceba, tomàquet, locoto i llajua.

També són típics de Bolívia el Fricasé Paceño que vindria a ser una sopa amb carn, chuño i panís, el Pique Macho, el Mechado que és corder farcit de verdures o el Surubí que és un peix de la regió del Pando o un altre peix molt utilitzat és el Pejerrey.

Pel carrer venen molts sucs o fruita, com la Tuna o la Fruta Estrella o Carambola.Bol+¡via_Suc per Emportar

El menjar per emportar te’l posen en una bossa i els sucs, li posen una palleta a la bossa.

Peru-Bolivia_Carn MercatsCom a Perú, els mercats venen la carn directament al mostrador, sense neveres. Es pot menjar als mercats.

Menjar als restaurants nacionals és molt barat, igualment passa a Perú.

Tenen bastantes cerveses nacionals com la Paceña, la Huari, la Real o la Sureña.

Canadà:

Liquor store: l’alcohol es compra a botigues especials, no se’n troba als supermercats i has de demostrar que ets major d’edat. Inclús en aquestes botigues tries els productes mitjançant un panel on hi ha les marques i preus i tots els productes estan al magatzem. Quan passes la comanda, aleshores surten per unes cintes mecàniques fins a la caixa on ets per pagar.

Supermercats: a Toronto són genials, és tant cultural i hi ha tanta diversitat de gent que cada passadís està dedicat a una nacionalitat diferent.

CIMG0061Fins i tot cada barri es representatiu d’una nacionalitat: hi ha el China town, Little Italy, el barri polonès, el japonès… i quan és la festa major del barri doncs els carrers s’emplenen de paradetes de menjar típic, música i activitats diverses.

Anar a beure un partit de beisbol és tot un espectacle. Si va amb família i els nens no paren de menjar des del principi fins al final: palometes amb mantega, hot dogs, litres de soda, panís, dolços…

Sirop d’érable o maple syrup: és xarop d’auró, és una espècie de caramel líquid una mica més amarg.

Cuba:

Actualment (2014) a Cuba, els cubans no poden menjar vaca. Les poques que hi ha estan destinades al consum turístic. Un dels plats típics amb carn de vaca és la Ropa Vieja.

Alguns plats tradicionals són el Picadillo a la Criolla, el Estofado, plats amb porc, ingredient que els queda de la tradició espanyola, sobretot de les illes Canaries, el Aporreado de Tasajo i el Tamal en Cazuela.

També mengen molt peix, el plat estrella és la llagosta que la poden cuinar de moltes maneres diferents. És un molt bon país per provar-la ja que el preu és realment molt barat, 5U$D!Cuba_Sopar COmplet

Els acompanyaments més utilitzats són l’arròs blanc o Arroz Congrí, que és arròs amb mongetes seques. L’altre acompanyament típic són els Frijoles, és a dir, les mongetes seques.

També mengen plàtan fregit, que l’anomenen Tostones, per acompanyar els plats o la Yuca o mandioca, Yuca con Mojo Criollo.

Tenen moltes fruites com els Tamarindos, el mango, la Fruta Bomba, la Guanábana, el Marañon, el Mamoy, la Guayaba, etc.

El Guarapo és el nom del suc de la canya de Sucre.

Les begudes més típiques de Cuba són els mojitos i el ron, sol o en cubalibres, un nom molt revolucionari. La Piña Colada i els Daiquiris també són fàcils de trobar.

A llocs com Playa Larga, que hi ha un criador de cocodrils, es pot menjar aquest animal als restaurants de la vora.

Holanda:
(aviat)CIMG0071

Itàlia:
(aviat)

02_CIMG0183 (16)

Islàndia:

Els hi encanta menjar areng cru per esmorzar.

Menú turista: hamburgueses, hot dogs i peix. Si fas un road trip, és molt probable que durant el dia mengis hamburgueses i hot dogs a lesCIMG0517 gasolineres i a la nit aprofitis per menjar una mica millor al B&B / hotel, com per exemple un bon peix.

Per beure tenen moltes marques d’aigua i la cervesa més graciosa és la Viking.

A part del peix, el plat que mengen més sovint és el corder.

CIMG0185

Perú:

El plat estrella és el Ceviche que consisteix en peix i mariscs crus, macerats en suc de llimona.Per+¦_Cuy

El Cuy (foto) també és un plat típic. Cada regió el cuina d’una manera diferent.

Un dels acompanyaments més tradicional és el Cancha, que és un gra de blat de moro fregit però que és menja fred.

Els acompanyaments més habituals són l’arròs blanc i les patates, que en tenen més de 2500 varietats.

Tenen moltes salses per acompanyar els menjars com la salsa de Rocoto, que és com un pebrot picant, la salsa de Ocopaque es barreja ají, és a dir pebrot, galetes i formatge, entre altres ingredients. La salsa de Huancaína els ingredients principals de la quan són la patata i el ají i la salsa Huacatay, una herba semblant a la camamilla.

El Chuño, que és una patata deshidratada, és una de les receptes que mantenen de la cultura inca.

Tenen molts plats amb peix i marisc, com el ja nombrat ceviche, l’arròs amb marisc, el pescado a lo macho o el Chupe, per posar només uns exemples.

També mengen molt pollastre fregit, que l’anomenen Pollo Broaster, Anticuchos, que és el cor de la vaca, el Ají de Gallina o el Locro de Gallina.

Per+¦_Plats t+¡picsUn altre plat característic són los Chicharrones de porc o el Seco de Cordero.

Mengen molta sopa com la de Gallina o el Sudado de Pescado.

Tenen dos plats característics amb formatge, el Queso Frito i el Choclo con queso que és bàsicament una panotxa de blat de moro tendre amb formatge fresc.

Amb blat de moro també tenen les Humitas, els pastissos o les sopes.

Degut a la immigració xinesa, han nombrat a la cuina de fusió com chifa.

Dels inques també han heretat la Chicha, una beguda fruit de la fermentació d’un conjunt de cereals.

El Pisco, que es disputen l’origen amb Xile, és l’aperitiu o còctel més característic.

Un dels refrescs més comuns és la Inca Kola, també tenen cerveses nacionals com la Cusqueña o la Cristal.

La República Txeca:
(aviat)

1 (84)

USA:

01_ (1)El cafè s’emporta (take-away) i es veu pel carrer, pel metro, als parcs… Es pot acompanyar d’una cookie o d’una deliciosa cupcake.

Pel que fa a les quantitats podríem dir que són el doble que l’estàndard europeu. Bosses de patates, les begudes, els productes congelats, tot és enorme. Inclús les botigues, per exemple a Nova York la botiga de xocolata Hershey’s o la M&M són un edifici sencer de varies plantes.

Hi ha moltes cadenes de supermercats diferents i les “noves tendències” són els supermercats 100% bio/orgànic com el Whole Food Market, que de fet el primer el van obrir als anys 80!

Pel carrer hi ha molts mercadets on també s’hi poden trobar de tot per menjar: fruites, sucs, la típica llimonada i també hi ha els famosos food carts iIMG_0270 food trucks. N’hi ha de hot dogs, d’hamburgeses, de mexicans, de panis, de pizzes, de gelats…

Fast food: hi ha zones que només són de “fast foods“. Inclús a les autopistes hi ha sortides que el panell indica “Food Exit”: hamburgueseries, tex-mex, entrepans, etc.

Les hamburgueses són el seu producte estrella.

Xina:

IMG_6155Mengen amb palets però tenen coberts pels turistes.

Al nord mengen més natural/verd, més vegetals i al sud més carn i diversitat per ex. tortugues.

L’acompanyament rei és l’arròs blanc però tenen molts productes fets de blat.IMG_6154

Els hi agrada molt la combinació de dolç-salat.

El Te és la beguda més consumida. Hi ha restaurants que te l’ofereixen en arribar i n’hi ha que simplement t’ofereixen aigua bullint.

Alcohol no és massa comú però tenen alguna cervesa local i reconeixen la qualitat dels vins francesos.

IMG_6462Postres, gairebé no en tenen. Tenen algun pastisset que mengen amb el te, fet de fruites o verdures com per exemple deIMG_6484 mongetes o fins i tot de flors. Sinó el més tradicional és el “moon cake” que es menja pel festival de la lluna a la tardor. O també es fan pastissets cassolans, com els de les fotos.

Una nota: els nems, encara que a Europa els trobem als restaurants xinesos, de fet no ho són, sinó que són vietnamites.

2 responses to “Món

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s